Pagina 1 van 2

Zou dit het einde zijn..

BerichtGeplaatst: 08 maart 2023, 17:20
door Guido
IMG-20230308-WA0008.jpg
IMG-20230308-WA0008.jpg (404.58 KiB)
Beste mede Benzers,

Vanmorgen draaide er helaas een bestelbus zonder te kijken de rijbaan op terwijl ik daar reed, gevolg een dikke zoen.
Als ik het zo bekijk denk ik dat het een gevalletje totalloss. Heb hem helaas af moeten laten slepen naar een schadehersteller. Benieuwd wat de expert ervan vinden gaat.

Re: Zou dit het einde zijn..

BerichtGeplaatst: 08 maart 2023, 18:32
door De Boer
Het is schrikken natuurlijk maar belangrijk is of je er zelf goed vanaf komt.
Laat je niet van slag brengen door een schade expert, vaak wordt er bij gewoon WA-verzekering rekening gehouden met de dagwaarde en als het schadebedrag hoger ligt is hij economisch gezien total loss dus wordt er dagwaarde uitgekeerd en ben je de auto kwijt tenzij je anders hebt vastgelegd.

Zo op het oog lijkt het mee te vallen maar mischien heeft het binnenscherm een tik gehad en de ophanging van de draagarm.

Re: Zou dit het einde zijn..

BerichtGeplaatst: 08 maart 2023, 19:09
door Paul Snip
Als je de W123 niet hebt laten taxeren door een erkend taxateur en niet tegen taxatiewaarde bent verzekerd, dan is het idd einde verhaal!

Bron: https://oldtimertaxatienederland.nl/taxatierapport

Een taxatie rapport is uw verzekering dat er in geval van verzekerde schade of verlies een reeële getaxeerde waarde door uw verzekeringsmaatschappij wordt uitgekeerd voor uw bijzondere youngtimer of oldtimer. Het is voor u een geruststelling dat uw verzekeringsmaatschappij u begrijpt en u de juiste verzekeringspolis heeft afgesloten.

Als RETM ingeschrevene stellen wij een FEHAC goedgekeurd taxatierapport op dat wordt geaccepteerd door verzekeraars die dit onderschrijven. Het taxatierapport wordt opgemaakt onder de wettelijke bepaling volgens Artikel 7:960 van het Burgerlijk Wetboek. In dit wetsartikel wordt duidelijk gemaakt dat indien u van uw voertuig vooraf een deskundig taxatierapport laat opstellen, u er zeker van kunt zijn dat de getaxeerde waarde bij eventueel (totaal-)verlies wordt uitgekeerd.

De vervangingswaarde in het taxatierapport is de waarde die bij (totaal-) verlies (diefstal of total loss) wordt uitgekeerd.

Maar ook als er schade is die wel hersteld kan worden is het net zo belangrijk dat er een taxatierapport aanwezig is. De dagwaarde is door het taxatierapport dusdanig vastgesteld dat er geen discussie kan ontstaan over de drempel waarbij total loss ter sprake komt. Normaal gesproken ligt de getaxeerde waarde na het opmaken van het taxatierapport voor drie jaar vast bij uw verzekeringsmaatschappij (uitzonderingen van uw verzekeraar voorbehouden).

Sterke en snel veranderende marktprijswijzigingen voor uw model kunnen wel een aanleiding zijn om de taxatie eerder te laten uitvoeren.

Re: Zou dit het einde zijn..

BerichtGeplaatst: 08 maart 2023, 20:37
door Guido
Gelukkig vooralsnog alleen maar blikschade en da' s vervangbaar. Al doet het zeer, de auto/hobby waar je toch wel veel tijd en energie in hebt zitten er nu zo bij hebben staan. Paul ook dat heb ik laten doen, getaxeerd en wel dus Verzekeringstechnisch verwacht ik dan ook geen problemen.

Re: Zou dit het einde zijn..

BerichtGeplaatst: 09 maart 2023, 12:03
door RD500sec
Goed dat je zelf niets hebt, dat is het belangrijkste.
De auto doet je zeer, dat is logisch, maar zo te zien is hij in een goede staat, en zal de schade de taxatie niet overschrijden. Ik verwacht dus niet dat dit het einde is. Geef in ieder geval aan dat je de auto wilt behouden en dat je hem gerepareerd wilt hebben. Dan kan de expert daar rekening mee houden, in het geval dat de taxatie en het te repareren bedrag dicht bij elkaar komen. Daarmee voorkom je, dat de verzekering je het taxatiebedrag uitkeert, zelf de auto houdt en deze per opbod verkoopt.

Re: Zou dit het einde zijn..

BerichtGeplaatst: 10 maart 2023, 08:35
door Jeroen
Schadebedrage lopen tegenwoordig al heel gauw op. Ik heb onlangs een veel kleinere schade rechtsvoor aan mijn W123 gehad. Uiteindelijke kostte dat ruim Euro 2500!!

Ik heb al mijn vier klassiekers/youngtimers op taxatiewaarde verzekerd bij Kuipers. Dat kost niet veel en is wel erg gemakkelijk. Alles wordt afgehandeld tussen het schadebedrijf en Kuipers.

Overigens, bij veel van de klassieke verzekeringen op taxatiewaarde kun je er ook voor kiezen het schadebedrag te laten uitkeren. Dan kan je de reparatie e.d. allemaal zelf doen of anders doen. Let wel even op, sommige verzekeraars keren dan alleen het bedrag ex BTW uit. Kuipers keert het bedrag, desgewenst, inclusief BTW, uit.

Je kunt hier nog even mijn schade zien en de foto’s van het herstel bij de firma ABS Breedveld in Arkel.

Sorry, allemaal in het Engels, maar de foto’s zijn hopelijk verhelderend.

https://www.team-bhp.com/forum/diy-do-y ... ost5508066

Jeroen

Re: Zou dit het einde zijn..

BerichtGeplaatst: 12 maart 2023, 16:24
door Wietse
Denk niet dat bij deze schade de auto krom is, dus is het te repareren. Wel kan het schadebedrag hoog oplopen, maar gewoon aan geven dat je het wil herstellen, dan krijg wat geld en de auto

Re: Zou dit het einde zijn..

BerichtGeplaatst: 12 maart 2023, 20:26
door resultit
Dat denk ik ook niet andere voorwiel ophanging /draag armpjes mischien maar die liggen er voldoende kun je meteen het hele voor ophanging reviseren nieuwe stuurstangen alle rubbers vervangen want moet toch uitgelijnd worden.
Grt Peter

Re: Zou dit het einde zijn..

BerichtGeplaatst: 13 maart 2023, 16:03
door Guido
Het loopt heel snel op inderdaad, Jeroen wat een bedrag zeg voor een ogenschijnlijk lichte schade maar wat is ie strak geworden. Gave kleur trouwens! Ben nu in afwachting van de expert/ biedingen.en dan besluiten wat ik wil gaan doen aan de hand van de geboden opties.. van het schadebedrijf begreep ik dat ie toch wel behoorlijk in mekaar zit( ook van binnen)

Re: Zou dit het einde zijn..

BerichtGeplaatst: 13 maart 2023, 16:50
door MBreed
Mijn gevoel was hetzelfde bij het zien van de foto. Buitenscherm nieuw, Binnenscherm zal behoorlijk vervormd zijn en moet naar verwachting (deels) vernieuwd worden. Kokerbalk waarschijnlijk ook een stukje ingedrukt. Spuiten binnen/buiten. En dan nog alle aanbouwdelen. Alleen een bumper kost al 1000€ nieuw. Wij hebben een aantal jaar terug een W201 gerepareerd met ongeveer vergelijkbare schade, maar daar hoefde geen nieuw voorscherm op en dat was al dik over de 8000€. Er gaan ook zo ongelofelijk veel uren inzitten om alles weer helemaal perfect te maken. Met een beetje geluk zijn de biedingen laag en keren ze een mooi bedrag uit, ook als je de auto houdt. Dan kan je altijd nog kiezen.

Re: Zou dit het einde zijn..

BerichtGeplaatst: 14 maart 2023, 18:09
door Pieter1967
Zo op het eerste gezicht zeer waarschijnlijk gevalletje economisch total loss maar technisch zéér zeker niet.
Wat hierboven al gezegd wordt / is: nieuw (lees ander) voorscherm, bumper, koplamp en (deel) van de voorplaat en ongetwijfeld nog wat klein spul. Binnenscherm e.d. uitdeuken / repareren / deels vervangen, van een nieuw kleurtje voorzien, opbouwen, opnieuw laten uitlijnen en rijden maar weer.
Echter, wat Max al aangeeft, wanneer je dit allemaal moet laten doen dan lopen de kosten heel hard op en dát is meestal alles bepalend.
Succes en hopend op een goede afloop.
Groeten, Pieter

Re: Zou dit het einde zijn..

BerichtGeplaatst: 16 maart 2023, 19:49
door Guido
Vandaag contact met de expert gehad, hij gaat inderdaad economisch totall los met ruim 6k schade. Zelf heb ik er momenteel de tijd, ruimte en niet geheel onbelangrijk de kennis voor om te herstellen.

Ik kijk met veel plezier terug naar het opknappen en rijden met deze inmiddels toch wel bijzondere en betrouwbare auto en de hobby ( waaronder zoeken op dit uitgebreide forum)Jammer en helaas, op naar wat anders.


Voor degene die interesse heeft, ik heb nog wat onderdelen: allerhande rubbertjes, een klepstelsleutel( dop) voor de m115 en nog nieuwe contactpunten, condensator en brandstofpomp liggen.

Mocht je interesse hebben dan hoor ik het wel.

Groeten, Guido

Re: Zou dit het einde zijn..

BerichtGeplaatst: 16 maart 2023, 20:05
door De Boer
Je kijkt met plezier terug naar het rijden in deze auto dus neem geen overhaaste beslissingen, je zou kunnen overwegen om een dezelfde auto terug te kopen en deze als donor te gaan gebruiken.

Re: Zou dit het einde zijn..

BerichtGeplaatst: 17 maart 2023, 13:44
door Pieter1967
Mogen we hieruit concluderen dat je al afscheid hebt genomen van de W123 of??
Wellicht is er op dit forum iemand die dit project wel ziet zitten.....

Groeten, Pieter

Re: Zou dit het einde zijn..

BerichtGeplaatst: 17 maart 2023, 22:19
door Guido
Dat klopt Pieter, je conclusie is juist. Ik ben ermee akkoord gegaan. Ik kon ermee leven, het aanbod wat werd gedaan was ook wel reëel. Denk eerlijk gezegd dat er leukere / interessantere projecten te vinden zijn voor minder. Zelf wil ik het ook achter me laten en weten waar ik aan toe ben.
Groet, Guido

Re: Zou dit het einde zijn..

BerichtGeplaatst: 19 maart 2023, 12:32
door RD500sec
Als ik je goed begrijp, gaat de auto naar de verzekering, en krijg jij de taxatiewaarde?
Ik ben wel benieuwd naar de taxatiewaarde, want met een schade van 6000 euro vind ik het vreemd dat de auto total loss gaat. Of er is erg veel geboden op "het wrak" dus de auto in de huidige staat?

Re: Zou dit het einde zijn..

BerichtGeplaatst: 20 maart 2023, 08:53
door Guido
Hi Richard,

De taxatiewaarde zat in de buurt van het bedrag van de schade. Ik was verbaasd over wat er nog op het wrak zoals deze nu is werd geboden door de opkopers van de verzekeringsmaatschappij.

Groet, Guido

Re: Zou dit het einde zijn..

BerichtGeplaatst: 20 maart 2023, 13:34
door MJE
Jammer. Ik hoop niet ooit voor dezelfde keuze te staan.............

Re: Zou dit het einde zijn..

BerichtGeplaatst: 22 maart 2023, 12:11
door Zozo
Dat is wel heel erg jammer :( Het nadeel is natuurlijk dat de verzekering uitgaat van de nieuwprijs van de originele onderdelen. En dan is het snel total los, want die prijsjes van nieuwe delen van MB liegen er niet om.

Ik had paar jaar terug zoiets aan de achterzijde, buurman erin geknald op de parkeerplaats. Gelukkig heel weinig blikschade, kleine deuk, maar achterlicht kapot. sierlijst en bumper midden/hoek scheef. Nieuwprijs schade alleen onderdelen € 3650. Niet total los en akkoord gegaan met een uitkering van €3800. En dat zonder taxatierapport, door het oogje van de naald.

Paar weken gezocht via Ebay.de vond ik middenstuk bumper voor €100 en op marktplaats een hoekstuk voor €50 en sierlijst voor €25, de deuk heb ik er zelf redelijk goed uit kunnen kloppen en zit deels achter de bumper verstopt. Achterlicht heeft wat scheuren maar is nog functioneel moet ik nog bijtellen (Kost € 800 nieuw :whistle: ). Maar het ziet er nu weer uit als vanouds met dezelfde patina die er al was. Met spiksplinternieuw chroomwerk erop met de andere kant 40 jaar oud chroom is ook vloeken in de kerk.

Maar het is wat het is! Erg jammer dat het total los is voor zo'n leuke auto...

Re: Zou dit het einde zijn..

BerichtGeplaatst: 24 maart 2023, 10:26
door RD500sec
0EB8E133-9824-480B-89BE-CFE2172A74BB.png
0EB8E133-9824-480B-89BE-CFE2172A74BB.png (6.52 MiB)


Auto is opgekocht, nu op marktplaats te koop voor de liefhebber...