Pagina 1 van 1

W123 slaat hard terug bij het loslaten van gaspedaal

BerichtGeplaatst: 11 mei 2022, 20:46
door Elyesa
Hallo,

Wanneer ik mijn gas loslaat tijdens het rijden dan slaat hij hard terug, het lijkt bijna alsof ik rem dan. Als ik heel geleidelijk mijn voet van het gaspedaal haal dan niet maar doe ik dit iets sneller dan voel je een terugslag en daalt de snelheid best snel omlaag.

Is dit normaal of kan dit ingesteld worden?
Wat zijn jullie ervaringen hiermee?

Mvg Elyesa

Re: W123 slaat hard terug bij het loslaten van gaspedaal

BerichtGeplaatst: 11 mei 2022, 22:17
door BertMercedes
Jouw auto heeft een dieselmotor met een hoge compressie, dus als je het gas loslaat remt hij sterk op de motor, lijkt mij normaal, zeker in de lagere versnellingen.

Re: W123 slaat hard terug bij het loslaten van gaspedaal

BerichtGeplaatst: 12 mei 2022, 00:04
door MBreed
Ik weet wat je bedoelt. Dit is iets waar de (vooral handgeschakelde) W123 diesels last van hadden/hebben en Mercedes-Benz heeft ook geprobeerd hier het een en ander tegen te doen, maar is daar nooit helemaal in geslaagd.

Ik weet niet precies wanneer, maar op een goed moment (ik denk rond 1980-81) kregen de W123 diesels een gasdempertje aan het gasmechaniek bij de dieselpomp. Dit dempertje moest hikken of terugslaan, hoe je het ook wil noemen, voorkomen. Er werd dus een zekere vertraging ingebouwd, omdat het effect waar jij het over hebt, gecreƫerd wordt door het ineens terug laten vallen van het gasmechaniek.

Mercedes heeft ook modificatiesetjes aangeboden vroeger voor auto's waar deze demper niet op zat. Die heb ik toevallig nog liggen. Hoe de aanpassing precies werkt, weet ik niet. Van modificaties kan je vaak maar weinig terugvinden.

Als jij al zo'n gasdempertje hebt, moet je hem vervangen. Als er niets op zit, zou je misschien kunnen overwegen zo'n setje op te bouwen.

Re: W123 slaat hard terug bij het loslaten van gaspedaal

BerichtGeplaatst: 17 mei 2022, 02:57
door Elyesa
Dank voor jullie reacties.
@Bertmercedes dat zou best kunnen kloppen. Mijn auto heeft denk ik hoge compressie. ( Nog nooit gemeten)
@MBreed ik heb even gekeken en ik heb al zon gasdempertje dus dan zou ik die moeten vervangen. Ik heb hem besteld en als hij binnen is probeer ik het meteen uit. Ik hoop het dempertje het 'probleem' zal oplossen.