MBKlassiekerclub.nl

De W123 vraagbaak met techniek en hulp op het forum van en voor W123 liefhebbers

Het is nu 18 okt 2017, 09:34

Ervaring met imitatie/van wezel voorschermen

Alles omtrent de carrosserie en de buitenkant, zoals bijv. spuiten, roest, plaatwerk, lassen maar ook spiegels, rubbers en chroom, ruitenwissers etc.

Moderators: Bram Jansen, 300TD W123

Ervaring met imitatie/van wezel voorschermen

Berichtdoor Luke » 11 aug 2017, 09:55

Beste Allen,

Voor het opknappen van mijn 200D heb ik 2 vervangende voorschermen nodig, omdat de originele te slecht waren. Nu heb ik tot nu toe nog niet echt net originele schermen kunnen vinden bijv. op de sloop. Nieuwe originele wordt wel erg kostbaar dus nu is mijn vraag: Wat is jullie ervarig met imitatie schermen van bijv. van Wezel?

Is de passing echt dramatisch of zijn echt kleine details waar het verschil hem inzit?

https://www.winparts.nl/carrosserie-pla ... p3639.html

Bvd voor jullie reacties :)
Avatar gebruiker
Luke
Junior Boarder
Junior Boarder
 
Berichten: 53
Geregistreerd: 17 okt 2016, 21:49
Roepnaam: Luke
Type wagen: 200D
Bouwjaar: 1977
Automaat: Nee
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: Volvo 460 1.6i Experience Special-Line


Re: Ervaring met imitatie/van wezel voorschermen

Berichtdoor DouweJann » 11 aug 2017, 10:14

Gewoon proberen Luke.
't is geen geld, lijkt mij :)
DouweJann
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 582
Geregistreerd: 01 feb 2009, 16:43
Type wagen: 200
Bouwjaar: 1984
Automaat: Nee
LPG: Ja
Opmerkingen / andere wagens: Renault Clio, W126 280SE, S320 lang


Re: Ervaring met imitatie/van wezel voorschermen

Berichtdoor Jeremiah1992 » 11 aug 2017, 10:52

voor de echte puristen blijf je het altijd zien als er immitatie is gemonteerd. De bolling is wat anders, verder wat kleine details bij de aansluitingen.
aangezien je toch al zo lekker bezig ben zal ik als ik jou was lekker bakken en braaien aan die oude voorschermen, koop je evt. de vervangdelen, of complete immitatie schermen en zet je delen over. Die immitatieschermen kosten inderdaad niet veel t.o.v. originele schermen.
wil je snel klaar zijn zou ik gewoon die immitatieschermen kopen en monteren, vind je dat lassen leuk en heb je geen haast zou ik echt aanraden die originele schermen te redden.
Avatar gebruiker
Jeremiah1992
Senior Boarder
Senior Boarder
 
Berichten: 116
Geregistreerd: 14 maart 2013, 20:46
Roepnaam: Levy
Type wagen: 230E
Bouwjaar: 1983
Automaat: Nee
LPG: Nee


Re: Ervaring met imitatie/van wezel voorschermen

Berichtdoor Luke » 11 aug 2017, 11:41

Het 'probleem' is alleen dat ik de schermen best heb moeten 'misbruiken' om ze er af te krijgen. Dit waren nog de originele en bij de vroege W123 zitten die echt met centimeters dikke kit vast. Aan 1 kant was een brander nodig om de kit te verwarmen, aan de andere kant is het originele scherm in stukken geslepen om eraf te krijgen.
Avatar gebruiker
Luke
Junior Boarder
Junior Boarder
 
Berichten: 53
Geregistreerd: 17 okt 2016, 21:49
Roepnaam: Luke
Type wagen: 200D
Bouwjaar: 1977
Automaat: Nee
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: Volvo 460 1.6i Experience Special-Line


Re: Ervaring met imitatie/van wezel voorschermen

Berichtdoor Wiebren240D » 11 aug 2017, 16:14

Hoi

je moet net geluk hebben met de pas vorm.
ik heb zelf liever de spatborden van Klokkerholm passen beter de die van van Wezel

ik heb denk ik ook nog wel schermen liggen ga volgende week kijken.

met de groeten van Wiebren ut Snits
Avatar gebruiker
Wiebren240D
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 3861
Geregistreerd: 10 jan 2006, 20:59
Woonplaats: Sneek
Roepnaam: Wiebren
Type wagen: N.n.b.
Bouwjaar: N.n.b.
Automaat: Nee
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: 3x W115


Re: Ervaring met imitatie/van wezel voorschermen

Berichtdoor Weizengelb » 11 aug 2017, 17:14

Hoi Luuk,

De imitatie zijn ook best redelijk passend te maken. Van Winparts krijg je denk ik Gordon schermen. Deze zijn wel OK te krijgen.
Ik zou ze goed afbramen en eerst op de auto passen en hier en daar wat bijbuigen en kloppen.
Daarna zeer goed schuren en goed in de (2K?) grondverf zetten. dan afkitten en cvan binnen met overspuitbare anti-steenslag inspuiten. Zo ook het gedeelte onder de voorbumper.

Via de duitse VdH club hebben ze nu ook heel goed passende imitatieschermen uit Italie. ook een goede optie. Deze zijn uitvoerig getest op goede pasvorm.

Ik heb eea ook gedaan bij mijn 200T, 240D en 240TD

200t-gespoten-ml-en-was-in-kokers-gespoten-t9702.html?hilit=200T

240d-spatborden-aanpakken-t15842-20.html?hilit=weizengelb%20240D

weizengelb-240td-1984-t15850.html?hilit=weizengelb%20240D

imitatie-voorschermen-t16344-20.html?hilit=200T

240%2021-3-2013.jpg
240TD imitatiescherm Gordon
240%2021-3-2013.jpg (219.55 KiB)


neuer Koti grundiert.jpg
grondverf 2K
neuer Koti grundiert.jpg (118.08 KiB)


w123koti.jpg
afbramen
w123koti.jpg (121.29 KiB)


w123koti1.jpg
afbramen en schuren
w123koti1.jpg (107.66 KiB)


w123 koti2.jpg
Grondverf
w123 koti2.jpg (56.6 KiB)


koti innenfarbe.jpg
Binnenwerk op kleur spuiten
koti innenfarbe.jpg (29.18 KiB)
Das Beste oder Nichts!
Avatar gebruiker
Weizengelb
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1960
Geregistreerd: 20 jan 2006, 13:38
Woonplaats: Eindhoven
Roepnaam: Math
Type wagen: N.n.b.
Bouwjaar: N.n.b.
Automaat: Nee
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W110 200 1967
W115 220D


Re: Ervaring met imitatie/van wezel voorschermen

Berichtdoor Luke » 15 aug 2017, 22:13

Allen, bedankt voor de (uitgebreide reacties). Ik zal imitaties bestellen en deze zo goed mogelijk passend maken en behandelen en spuiten. Resultaat zal tzt te vinden zijn in m'n project;)
Avatar gebruiker
Luke
Junior Boarder
Junior Boarder
 
Berichten: 53
Geregistreerd: 17 okt 2016, 21:49
Roepnaam: Luke
Type wagen: 200D
Bouwjaar: 1977
Automaat: Nee
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: Volvo 460 1.6i Experience Special-Line


Keer terug naar Carrosserie & Exterieur

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten